Danique in Kangoeroeland

Hello,

Merry christmas and all the best for 2017! In dit kleine blogje een update over hoe ik kerst en nieuwjaar meegemaakt heb.

Vlak voor kerst:

De dagen voor kerst hebben we doorgebracht in het hostel, op het strand en bij vrienden van vrienden thuis (met een zwembad, woohoo!). Freo zelf was ook helemaal in kerstsferen versierd. De 23ste hadden we een kerstborrel met het werk, met hapjes en drankjes ” on tab “. Anja en ik hadden meer dan genoeg long island iced tea’s op om ons de laatste minuten van de avond niet meer te herinneren, oeps 😦

Eerste kerstdag:img_2874

Zoals je op de foto kan zien, tijdens de kerst heb ik gewerkt! Met het team hebben we op eerste kerstdag een kerstlunch verzorgd. De lunch werd gehouden in de grote ballroom, en aan twee zijden kon met gebruik maken van het buffet. Ook was er onbeperkt drank.
Ik werd opnieuw toegewezen aan de VIP tafel, die hebben vaak net iets specialere wensen voor hun tafel hihi. Helemaal niet erg, ik ren wel een paar keer naar de bar voor speciale cocktails en koffies als ze daar vrolijk van worden. Wel jammer dat ze niet echt van de fooi zijn hier in aussie.
Uiteindelijk was de lunch meer dan geslaagd en hebben we met het team een drankje gedronken!


Tweede kerstdag:Deze dag heet hier boxing day. In het hostel besloten de Italianen te koken, en speciaal voor hun had ik een kleine poster in elkaar geknutseld, voor de lol natuurlijk! Het ziet er niet uit, maar de avond was flink geslaagd! En leuk met het hostel omdat we de dag ervoor gewerkt hebben en op deze manier toch een beetje kerst met elkaar hebben kunnen vieren.
img_2876

Dagen tussen kerst en oud en nieuw:

De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn niet heel speciaal geweest. Een aantal mensen van de Pirates familie heeft afscheid genomen om verder te reizen, daarom zijn we nog wat leuks gaan doen voordat ze weggingen. In Freo zijn we bij Little Creatures geweest voor een biertasting (dat glaasje rose is voor mij want ik houd niet van bier) en hebben we bij Little Creatures Next Door lekker buiten in het zonnetje gezeten.

Oud en nieuw

img_2902

Oudjaarsdag is hier een hele aparte dag. Waar we in Nederland gewend zijn aan een koude, gure dag vol met vuurwerk, klappers en kanonnen is hier sprake van een zonnetje, EN er is geen vuurwerk.
HUH, geen vuurwerk? Nee, er is alleen vuurwerk in de stad, alleen te koop voor bedrijven en organisaties. Het enige vuurwerk dat ik heb meegemaakt is de sterretjes die ik zelf had gekocht hihi!
S’avonds hebben we met het hostel lekker gechilld, drankjes gedronken en pool gespeeld.
Toen het aftellen ging beginnen zijn we naar het park gelopen en hebben we, lekker kinderachtig, in de speeltuin de toren beklommen. Om precies twaalf uur s’nachts heb ik daar in de top m’n sterretjes aangestoken en riep iedereen, ” HAPPY NEWYEAR”. Zonder vuurwerk dus, complete stilte haha!
Dat was zoo vreemd.

Op 1 januari zelf was het tijd om uit te kateren en het strand te bezoeken. Het was best wel frisjes en de wind was sterk, niet voor niks is het hier windy western australia..

img_2909

Tussen nieuwjaar en nu:

De dagen waren warm, of eigenlijk gewoon bloedheet, en dus wat doe je? Strand. Strand strand strand, afkoelen in zee en hup, insmeren met factor 50.
Voor het eerst ben ik ook echt wezen shoppen met Anja en Charlotte. Ik ben altijd wel een beetje van het voorzichtig zijn met geld uitgeven, maar mijn visum heet niet voor niks working-holiday, dus een klein beetje genieten moet ik soms echt even bewust erin houden. Trots op m’n nieuwe playsuit ben ik wel, want zo iets heb ik nog nooit gekocht. Maar de timing was goed, want opnieuw namen een aantal meiden afscheid van ons voordat ze opweg gingen richting Farmwork. Met een diner hebben we het afgesloten.

Ten slotte heb ik deze week voor het eerst aan de ” verkeerde kant van de weg gereden”! Manmanman, wat een chaos. De ruitenwissers gingen voor m’n neus heen en weer als ik de richtingaanwijzers wilde en het schakelen met de andere arm zorgde ervoor dat ik in de 4 ging ipv in de 2! Daarnaast moest ik ook nog op het verkeer letten. Dus dat was niet echt een succes, maaaar we kwamen veilig terug en de eerste stap is genomen hihi!

Tot de volgende blog!
Liefs vanuit Freo ❀

2 Replies to “Welcome to 2017”

  1. Hoi meisje, zo te zien heb je het naar je zin. Van ons ook nog Happy Nieuwjaar!!!!πŸ€. Geniet nog, wij gaan op naar de carnaval🀑.Groetjes mij en de bolletjesπŸ‘πŸ€

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: