Danique in Kangoeroeland

Hello!

Deel 2 van de schandalig lange samenvatting van afgelopen maanden.

11-26 Augustus 2017
Op Sydney airport moest ik afscheid nemen van ons pap, allebei stapten we op een ander vliegtuig. Ons pap terug naar Nederland, ik terug naar het hart van Australië. Want wie bevonden zich daar? Niemand anders dan mijn eigen mama en ons Hansje natuurlijk!

Na een paar uurtjes vliegen landde ik in Ayers Rock airport, waar mam en Hans al stonden te wachten. Jippie 😀
Waar ik met ons pap voornamelijk city tripte en het Australische land van bovenaf mocht bekijken mocht ik nu met mam en Hans mee touren in de camper. Stoer!

Nog nauwelijks gesetteld op de kampeerplaats werd ik al verwelkomd in mijn stekkie voor de komende week:

IMG_4686

Gelukkig was dat maar nog een baby’tje.

Met z’n allen gingen we op verkenningstocht rondom Uluru, de Olga’s en Kings Canyon (hoewel voor mij niet meer vérkenning maar hérkenning :p nog steeds net zo tof om te doen).

Tijd om verder opweg te gaan. Van het rode centrum was de route die mam en Hans hadden uitgestippeld naar zuidelijk Australië, Port Augusta en dan langs de Nullarbor trail helemaal naar Western Australië.

Untitled

Eerste stop; Coober Pedy. Coober Pedy is de opaal hoofdstad van de wereld, hoewel je het niet echt een stad kunt noemen. Mensen wonen hier ondergronds in “dugouts” omdat het overdag stikheet is. De naam Coober Pedy is afkomstig van het Aboriginal Kupa Piti, dat heel gepast “witte man in gat” betekent hahaha (hoera voor Wikipedia trouwens). Liefhebbers van de film Mad Max zullen zich hier ook wel vermaken. Liefhebbers van kangoeroes trouwens ook ❤

Na Coober Pedy was het tijd om te vertrekken richting Port Augusta. Port Augusta is van origine een havenstad. Naar mijn idee eigenlijk vrij weinig te doen, beetje saai en grijs. Foto’s hieronder zijn dan ook vooral van het rijden er naartoe en van de camping. In Port Augusta werd voor het eerst gestart met de aanleg van de Ghan in 1878, een spoorweg die via Alice Springs tot Darwin loopt. Ook gaat hier de Indian Pacific langs, een van de langste spoorwegen in de wereld (van Sydney to Perth) waar ik toen zo leuk een dag of 5 op heb vast gezeten (zie de blog Indian Pacific FAILway ).

Na overnachten in Port Augusta ging de trip verder richting de Nullarbor, met een tussenstop en overnachting in Ceduna. Op naar Head of Bight, waar we precies op tijd waren voor de walvissen. OMG!
ZO mooi, allemaal southern right whales, die tussen mei en oktober migreren om deze plek tot kraamkamer om te toveren. Zo veel grote én babywalvissen had ik nog nooit op een plek gezien. Sommigen waren zo brutaal genoeg om uit het water te springen en met een enorme dreun terug te vallen. En het water is ook zo ontzettend blauw!

De Nullarbor Roadhouse was de volgende bestemming. Als je hier bent aangekomen gaat het pas echt beginnen. Vanaf daar begint de Nullarbor trail, die vooral erg lang en erg recht is… Na de Nullarbor kwamen we aan in het plaatsje Eucla, waar we verrast werden door onwijs mooie uitzichten op de kliffen. De campingplaats zelf had ook een prachtig uitzicht over een vallei richting de oceaan.

En op gingen we weer, van Eucla naar Caiguna, en van Caiguna naar Esperance. In Caiguna hadden we een ini-mini camping, met 1 andere camper en de campingbewaker, die met zijn vrouw in een caravan óp de camping woonde. Hij onderhield de camping in ruil voor woonplek. ‘Savonds maakte hij een vuurtje en had over vanalles een verhaal te vertellen.

In Esperance gingen we opzoek naar Lucky Bay, helaas waren we niet zo lucky. Beetje bewolkt, beetje veel wind, beetje koud, helemaaaaal geen kangoeroes.

Op naar boven dan maar, via Albany richting Margaret River. Over Margaret River hoef ik maar 1 ding te zeggen: WIJN. Margaret River is één van de beste wijnregio’s van Australië, wijn tasting dus! Jammie!
Via Margaret River reden we iets verder Noord, en kwamen we uiteindelijk uit in het welbekende Manjimup! Hier heb ik zo’n 3 maandjes gewoond om mijn farmjob te doen. In Dunsborough, een surfdorpje hebben we uiteindelijk de camper neergezet en gingen we een hapje eten bij Clancy’s fishpub.

De volgende dag stond de eindbestemming op het programma: Freo!

IMG_4989

En natuurlijk een rondje Perth City. Er zijn nog veeeeel meer foto’s, maar als ik dat allemaal zou uploaden wordt het écht een enorm blog. Van Freo zullen er nog veel meer foto’s komen, want dat komt in deel 3 van de schandalige samenvatting.

Het was onbeschrijflijk om mijn eigen mam, Hans en ons pap in Australië te mogen hebben en zelfs een heel eind te hebben rond gereisd. Belangrijke lessen geleerd van kleine plannings-moeilijkheden (again, Australië is enorm, de tijd en mogelijkheden om alles erin te krijgen niet) hoop ik natuurlijk dat we het in de toekomst nog een keer kunnen doen (hint: rondje Noordelijk Australië). Woohoo!
Lieve mam, Hans en pap, ik hou van jullie en ik zie jullie snel weer in Nederland!

Ciao ❤

IMG_4313
(Niet de meest charmante foto maar hé we staan er allemaal op!)

One Reply to “Schandaligheid pt 2”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: