Danique in Kangoeroeland

Hello!

In dit blogje ga ik de laatste foto’tjes en dingetjes vertellen van life in en om Freo. Ook komen er een helehoop foto’s van mijn vriend erbij, want hij is natuurlijk degene met wie ik de meeste tijd doorbreng :). Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien.

Rond eind augustus tot en met september was het in Freo echt nog winter, ook al begint de lente officieel. Nadat mam en Hans teruggevlogen waren naar Nl begon ik weer met werken in het Esplanade hotel. Naast werken bezoeken Jaco en ik graag de pub (DUH πŸ™‚ ) en brengen we evenveel tijd, zoniet zelfs meer tijd door in de sportschool.

In oktober en november breekt eindelijk het zonnetje door en lopen de temperaturen in hoog tempo op. Tijd om het strand af en toe te bezoeken of de fiets te pakken en erop uit te gaan. Soms rijden we samen een eindje verder met de auto, een mini-roadtripje. 37 km noordelijk van Fremantle ligt bijvoorbeeld een plaatsje, Mullaloo. Gezellig! Pauze houden in de pub (DUH) en ‘s avonds aan het werk. Rond deze tijd stroomt het hotel waar Jaco en ik allebei werken langzaam vol en is er redelijk wat werk te doen. Jaco werkt als barista en maakt koffies voor het restaurant, en ik werk zoals voorheen in banquets (in de balzaal voor grote functies als bruiloften en schoolfeesten). Elke dag sporten is niet meer zo makkelijk, dus dat komt eventjes op een lager pitje te staan (hoewel al het rennen dwars door het hotel vast en zeker meetelt als cardio).
Ohja, 31 oktober was het natuurlijk Halloween, tijd voor een klein feestje.

In November-December is het vollop zomer. Waar we in NL tijdens de feestdagen denken aan koude donkere dagen is het hier precies het tegenover gestelde. Het is HEET! Rond deze tijd beginnen overal festivalletjes, evenementen en pop-up bars op te duiken.
Tijdens de kerstdagen maken we in het hotel de meeste uren. Op een aantal dagen heb ik meer dan 16 uren rondgelopen en moest ik ‘s avonds echt met mijn voetjes in een ijsbad. Dat was echt zo ongelooflijk pijnlijk!! Het heeft ook wel wat sfeer, alle collega’s zijn moe en iedereen kijkt elkaar aan van “OMG hoe houden we dit vol”, maar dan lachen we met zijn allen en gaan we er toch even tegenaan. Ook werd er een bedrijfsfeest georganiseerd voor alle collega’s en hebben Jaco en ik samen chic gedineerd voor onze verjaardagen (romantisch he πŸ˜€ ).

Na de feestdagen komt alles weer tot rust. Scholen starten dan langzaam weer op (zoals na de zomervakantie in Nederland) en de hektiek van de feestdagen is verdwenen. Januari februari en maart waren daarom wat meer relaxt. Met oud en nieuw zelf hebben Jaco en ik niets speciaals gedaan, we waren immers al samen uiteten geweest. Om toch een klein beetje onszelf te trakteren na het harde werken gingen we een dagje naar Rottnest Island. Zo leuk, hebben we echt heel erg van genoten samen!

Het is geen geheim dat Australië erg van de buitensport is en in Perth is eind Januari een nieuw stadium geopend. Samen met onze vrienden hebben we een volle dag een cricket game bijgewoond. Ik had nog nooit een game in een stadium gezien dus dat was gaaf. Bloedheet ook, als de zon eenmaal boven het stadium uitkomt en op je huid brand wordt je direct eraan herinnerd waarom je ook alweer wit uitgeslagen rondloopt (100 lagen zonnebrandcrème).

Naast werken en uitstapjes hebben we ons ten slotte ook bezig gehouden met normale dingetjes zoals studeren, koken, sporten en uiterst charmante foto’s maken na de workouts (hashtag fitgirl).
Op South Beach zijn er tot en met de Pasen elke zaterdagavond de South Beach Markets, met foodtrucks en kraampjes met eten van elk land dat je kunt bedenken. Egyptisch, Marrokaans, Argentijns, Caribisch, vanalles Aziatisch en Indish, en zelfs een Hollandse poffertjes kraam! Hier hebben we voordat de zomer echt ten einde kwam een paar keer gechilld met onze Italiaanse maatjes.

Twee weekjes geleden was het Pasen, en op dat moment ging de zomer echt over op herfst. Ik ben weer bijna helemaal bij met schrijven, maar de rest vertel ik in de volgende blog, want deze wordt weer aardig aan de lange kant!
Wel kan ik vast een hint geven:

nor

Tot snel πŸ™‚

2 Replies to “Schandaligheid pt 3”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: